FizioKözpont

Fizioterápiás és Mozgásrehabilitációs Centrum

Pfaffenrot módszer= szinergetikus reflex terápia

2018. március 16. 22:57 - GNora

Egyik kedvenc technikám a Pfaffenrot módszer: kiváló eredmények érhetők el

 

A szinergetikus reflexterápia (SzRT) módszerét Dr. Waldemar Pfaffenrot, ortopéd orvos dolgozta ki. Orosz származású, majd 1990-benNémetországban telepedett le és elismert gyermekrehabilitációs szakorvosként és ortopéd orvosként tevékenykedett. Cerebral paresis területén számos kutatást végzett és több, mint 100 manuális fogást dolgozott ki ennek kezelésére. Myofascialis technikát, akupresszúrát, fej-kéz-láb reflexmasszázs, kiropraktika és osteopathia elméletét használja fel a terápia során.

5-15 napos blokkokat alkalmazva komplex hatás érhető el. A tapasztalat azt mutatja, hogy hosszabb távon, heti rendszerességgel végezve is kiváló eredmények érhetők el. Fontos, hogy a kezelés a komplex rehabilitáció részét kell képezze.

Dr. Pfaffenrot elősorban központi idegrendszer sérülteknek, valamint mozgásfejlődésben elmaradt/ visszamaradt gyermekek kezelésére dolgozta ki a technikát. Azonban számos más területen is hasznosnak bizonyult a módszer alkalmazása: torticollis, enyhébb lefolyású gerincproblémák, stroke, parkinson, sclerosis multiplex, izomtónust érintő korképek esetén, Down -syndroma, tanulási nehézségek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytornaszekszard.blog.hu/api/trackback/id/tr7212595179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása